Verras je klanten met een spiegelkaart

‘Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper’ is een klassieke slogan te noemen. Nu ben je hier niet aan het juiste adres voor een nieuwe coupe, maar wel voor een spiegelkaart. Ofwel kaarten met een levensecht spiegeleffect.

De weerspiegeling is alleen levensecht wanneer je karton gebruikt dat dik genoeg is. Plak ons spiegelfolie op een dunne flyer en je creëert een lachspiegel effect. Door de flyer te buigen, ontstaat namelijk een lang of kort, breed of smal beeld. En dat kan vast niet iedereen waarderen.

Spiegelkaart NH hotels met bedrukt spiegelfolie

Spiegelkaart met bedrukt spiegelfolie

Echte post

Ook jij kunt je klanten en relaties in de spiegel laten kijken door ze een spiegelkaart toe te sturen met de post.

Jazeker. Echte post. Want Lees meer

Hoe je met kaarten met geluid extra aandacht trekt

Heb je er al eens aan gedacht om je klanten toe te zingen? Of om ze in ieder geval echt aan te spreken? Op een moment dat het hen uitkomt? Terwijl jij misschien gewoon achter je buro zit, onderweg of zelfs al thuis bent?

Zou best een leuk idee zijn hè?! Nou, dat kan geregeld worden!

Kaarten met geluid

Dit bereik je namelijk met een geluidskaart. Niet zo eentje als in je computer, nee, een mooi gedrukte kaart van karton waar bij het openen geluid uit komt. Geluid in de vorm van muziek, gesproken woorden of zelfs gezongen tekst of misschien een spotje zoals je op de radio zou willen laten horen. Zoals bijvoorbeeld deze kaart van Nefit.

kaart met geluid

Reken maar dat een kaart met geluid extra veel aandacht oplevert.

Allereerst is het fysieke post, daarnaast zit er een bobbel in de kaart of envelop die nieuwsgierig maakt en tenslotte komt er ook nog geluid uit de kaart wanneer je deze openmaakt. Ik vermoed dat bijna 100% Lees meer

Waarom retro marketing voor ansichtkaarten een goed idee is en wat we de laatste tien jaar hebben gedaan

Is de ansichtkaart de volgende kandidaat voor retro marketing?

Retromarketing wordt wel omschreven als de marketingtrend die hangt aan nostalgie voor ouder(wets)e producten. In dat geval ben ik wel een voorstander van het retro marketen van de ansichtkaart.

Want een typischer voorbeeld van direct mail 1.0 dan de ansichtkaart, is moeilijk te vinden.

Fysieke nieuwsbrief

Als Ansichtkaarten Gilde hebben we jarenlang vast gehouden aan het fysiek mailen van een nieuwsbrief aan onze klanten en prospects. Uiteraard wel in de vorm van een ansichtkaart. Eerst met een simpel A6 kaartje, waarop de vaste drukdata stonden en later met een dubbele A4 kaart vol met inspiratie.

ansichtkaarten mailingen

Ook tijdens de opkomst van de e-mail bleven de ‘nieuwskaart’ in gebruik. Omdat klanten zo konden zien wat zij ook zouden kunnen doen. Het gevoel van Lees meer

Met frisse moed, back-up en een heel lang wachtwoord

Hieper de piep hoera

Lang leve hackers met vlaggen en veel te veel vrije tijd…

Met bloed, zweet en tranen hadden we mega mooie blogs geschreven en ineens waren ze weg. Vervangen door plaatjes van een vlag waarvan ik de herkomst gelukkig alweer vergeten ben.

Leermomentje

Daar leer je wel van. Een blog, hoe klein ook, heeft een back-up nodig. Dan is het namelijk Lees meer